Москва предлага на строителните компании да изпращат свои служители на фронта в

...
Москва предлага на строителните компании да изпращат свои служители на фронта в
Коментари Харесай

Договор за доброволци: Москва притиска строителни фирми да пращат свои служители на фронта

Москва предлага на строителните компании да изпращат свои чиновници на фронта в Украйна като доброволци в подмяна на контракти с общината. Това заяви съветската самостоятелна медия " Вьорстка ", цитирайки двама осведомени източници от строителния бранж.

Един от тях, чиновник на огромна столична компания, посочва, че е пристигнало " напътствие " от кметството до края на август да бъдат обезпечени най-малко 30 доброволци. По думите му едни и същи оферти са отправяни на множеството строителни компании в столицата.

" Преди всяко село трябваше да набира новобранци. Сега - всяка корпорация ", посочва той.

Другият събеседник на " Вьорстка " акцентира, че знае за сходна оферта, която е била отправена към един от столичните бизнесмени. Според него не става дума толкоз за разпореждане, що се касае за предложение за договорка: бойци в подмяна на опцията да продължат да получават контракти от градските управляващи.

" Да, има. Предлагат контракт с Министерството на защитата. В подмяна на контракти с Москва. Става дума за доброволци, които ще отидат на фронта като кадрови военнослужещи – а не за строителни действия в окупираните територии ", уточнява той.

Събеседниците на " Вьорстка " се затруднили да отговорят на въпроса какъв брой ултимативно е настояването - най-малкото намерено не се приказва за наказания при отвод от " договорката ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР